Je vindt wat je zoekt, want je selecteert slim

We steken het niet onder stoelen of banken, kandidaten willen weten waar ze terechtkomen alvorens ze solliciteren. En zo’n duwtje in de rug is nu niet ver meer. Met een 3D-scan kunnen werkzoekenden virtueel rondwandelen in elk bedrijf. Deze scan wordt bij al je vacatures geplaatst. Aan de hand van ‘tags’ kan er bij elke ruimte uitleg gegeven worden of kunnen functies duidelijker omschreven worden. Deze scan kan ook door jullie webdesigner op jullie eigen website worden geplaatst.

‘Het juiste profiel’? Bestaat dat nog? Iemand met het juiste diploma, de nodige ervaring én motivatie? Natuurlijk niet. De zogenaamde ‘arbeidskrapte’ is gecreëerd omdat een bedrijf ‘het juiste profiel’ niet vindt. Stap daarom uit je comfort zone en kijk verder dan een CV. Vind personeel aan de hand van hun competenties en motivatie in de database van Motivee.

Denk je de ideale match gevonden te hebben? Start een chat en videogesprek en leer de kandidaten op afstand kennen. Met een videogesprek verspil je geen tijd aan tientallen sollicitatiegesprekken die niet lopen zoals je verwacht.

Na tientallen ouderwetse sollicitatiegesprekken weerhoud je vaak één kandidaat die het volgens jou wel zou kunnen zijn. Op de werkvloer zie je toch heel wat anders...

Was het zijn ervaring, zijn diploma of zijn vlotte babbel die je zand in de ogen strooiden?

Een kandidaat met het juiste diploma of de nodige ervaring zijn niet noodzakelijk een garantie op ‘je ideale match’. Test daarom liever de bekwaamheid van je kandidaat op de werkvloer in plaats van aan te werven op basis van sollicitatiegesprekken en papieren.

Mensen zoeken een leuke werkgever. Net zoals ze hun city trip eerst op TripAdvisor bekijken om te zien of het hen wel bevalt, willen ze ook over jouw bedrijf het een en ander te weten komen.

Ze stellen zich vragen bij de werking van je bedrijf, de bedrijfscultuur en wat de functies precies inhouden. Bovendien krijgt een bepaalde functie snel vooroordelen zonder dat ze weten wat deze functie exact inhoudt. Er is dus duidelijk te veel onwetendheid.

Met een kijkdag zet je je bedrijf op een positieve manier in de kijker, krijgen kandidaten extra informatie over de werking van je organisatie, snuiven ze de sfeer op en worden bepaalde interesses opgewekt.

Op deze manier heeft je HR-afdeling minder kans op sollicitatiegesprekken met mensen die nog niet weten wat ze willen. Zo verkleint het risico dat ze je bedrijf na enkele weken/maanden verlaten.

Start vandaag


Eén gratis 3D-scan - 1500m2

Onbeperkt vacatures plaatsen

Social media advertenties

Snelle aanwervingsproces

Toegang database

Zoeken op competenties

Meer kansen geven én krijgen

Bedrijfsvideo

Videochatten met kandidaten

Betaal via factuur

Start!

Plan je afspraak

Ontvang je offerte

Ik ga akkoord met de privacy policy